Antena 3 CNN Externe Berea, clasificată ca "băutură alcoolică" pentru prima oară în istoria Rusiei

Berea, clasificată ca "băutură alcoolică" pentru prima oară în istoria Rusiei

Berea, clasificată ca "băutură alcoolică" pentru prima oară în istoria Rusiei
Sursa foto: Foto: examiner.com
23 Feb 2011   •   19:01

Un proiect de lege susţinut de Kremlin, care a trecut de camera inferioară a Parlamentului rus la prima citire, stipulează clasificarea berii drept "băutură alcoolică", informează The Telegraph.

Actualmente, berea este clasificată în zona produselor alimentare şi nu a intrat sub incidenţa regulilor stricte impuse de preşedintele Dimitr Medvedev, care au reglementat promovarea, consumul şi vânzarea băuturilor alcoolice în Rusia.

Noua lege va restricţiona vânzarea băuturii în timpul serii, va interzice comercializarea în jurul anumitor locuri publice, cum sunt şcolile şi va limita capacitatea maximă a unui recipient vândut la 0,33 litri.

Deşi vodka rămâne băutura preferată a ruşilor, consumul de bere s-a triplan în ultimii 15 ani în Rusia datoritp statusului special pe care îl avea băutura. O parte mare a populaţiei consumatoare consideră berea o băutură răcoritoare, elevi care servesc o bere sau două în pauza de masă fiind o imagine des întâlnită.

Oficialităţile din Rusia au estimat că 500.000 de oameni mor anual în incidente legate de consumul de alcool, problema consumului fiind caracterizată de Medvedev drept "un dezastru naţional". Ministrul Sănătăţii rus susţine, de asemenea, că reglementarea producţiei şi consumului de bere este un pas important pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei.

×
Subiecte în articol: bere lege consum de alcool
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close