Antena 3 CNN Externe Un individ a intrat cu maşina în clădirea Cancelariei din Berlin, unde Angela Merkel discuta măsuri anti-COVID

Un individ a intrat cu maşina în clădirea Cancelariei din Berlin, unde Angela Merkel discuta măsuri anti-COVID

Un bărbat aflat la volanul unei maşini a intrat cu viteză în poarta Cancelariei Federale din Berlin, unde şefa Executivului german discuta cu şefii landurilor despre extinderea măsurilor anti-pandemie, relatează presa internaţională.

Un individ a intrat cu maşina în clădirea Cancelariei din Berlin, unde Angela Merkel discuta măsuri anti-COVID
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    25 Noi 2020   •   15:00

Şoferul a fost reţinut de forţele de ordine. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită imediat.

Nu au fost raportate pesoane rănite iar poarta clădirii a suferit pagube minore. 

Conform poliţiei, maşina implicată în incident este înregistrată în landul Renania de Nord - Westfalia. Pe părţile laterale ale vehiculului era scris cu vopsea albă "Opriţi politica globalizării" şi "Ucigaşi blestemaţi de copii şi bătrâni".

Un oficial guvernamental german a declarat că Angela Merkel și membrii cabinetului său nu au fost puşi în pricol, ca urmare a incidentului de miercuri.

Restricţiile anti-pandemie, amplu constestate în Germania, inclusiv prin proteste de stradă recente, urmează să fie prelungite până pe 20 decembrie.

Germania: restricţiile se relaxează uşor de Crăciun şi de Anul Nou

Conform proiectului convenit de cancelarul Merkel şi de cei 16 lideri de landuri, restaurantele şi hotelurile rămân închise, iar adunările private sunt limitate la cinci persoane, fără a-i lua în calcul pe copiii sub 14 ani. În mod excepţional, în perioada 23 decembrie - 1 ianuarie adunările private vor putea include până la 10 persoane.

Autorităţile germane au raportat, miercuri, 410 decese ale persoanelor infectate cu COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de decese de la debutul pandemiei.

Cancelarul Merkel, în vârstă de 66 de ani, urmează să se retragă anul viitor din funcţie. Partidul său, Uniunea Creştin - Democrată, stă confortabil în sondajele de opinie, în parte şi pe seama modului de gestionare a pandemiei de coronavirus, relatează BBC.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel atac Cancelaria Federală
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close