Antena 3 CNN Externe Berlinul cere "eliberarea imediată" a filantropului turc Osman Kavala, condamnat astăzi la închisoare pe viaţă

Berlinul cere "eliberarea imediată" a filantropului turc Osman Kavala, condamnat astăzi la închisoare pe viaţă

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut astăzi "eliberarea imediată" a filantropului turc Osman Kavala, condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Istanbul.

Berlinul cere "eliberarea imediată" a filantropului turc Osman Kavala, condamnat astăzi la închisoare pe viaţă
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Michael Kappeler
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2022   •   22:16

"Ne aşteptăm ca Osman Kavala să fie eliberat imediat", a declarat ministrul de externe al Germaniei într-un comunicat, potrivit , informează AFP şi Reuters. 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) "i-a cerut Turciei să facă asta", a adăugat Annalena Baerbock.

Pedeapsă maximă pentru unul dintre cei mai cunoscuți opozanți ai președintelui turc Erdogan

Omul de afaceri și activistul turc Osman Kavala și-a aflat pedeapsa astăzi, după o detenție de aproape cinci ani.

El a fost condamnat, la Istanbul, la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, după ce a fost acuzat că a încercat să răstoarne guvernul de la Ankara.

Kavala, care a negat în permanență acuzațiile formulate la adresa sa, și-a petrecut ultimii patru ani și jumătate într-o închisoare de maximă securitate situată la Silivri, lângă Istanbul.

Alți șapte acuzați, care au compărut în același timp cu miliardarul de 64 de ani, au fost condamnați la 18 ani de închisoare, fiind învinuiți că l-au sprijinit pe Kavala în demersurile sale.

Personalitate a societății civile turce, Osman Kavala este acuzat, între altele, că a încercat să răstoarne guvernul, finanțând manifestațiile antiguvernamentale din 2013, cunoscute drept "Mișcarea Gezi".

Guvernul condus pe atunci de actualul președinte turc Recep Tayyip Erdogan, a supraviețuit protestelor de atunci.

Cei trei avocați ai lui Osman Kavala au subliniat în pledoariile lor lipsa de dovezi și caracterul eminamente politic al procesului.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close