Antena 3 CNN Externe Berlinul și Parisul luminează clădirile în culorile naționale ale Ucrainei în semn de unitate

Berlinul și Parisul luminează clădirile în culorile naționale ale Ucrainei în semn de unitate

Capitala Germaniei a luminat miercuri seara Poarta Brandenburg, cel mai faimos punct de reper al Berlinului, în albastru și galben, culorile naționale ale Ucrainei, într-un spectacol de unitate cu Kievul, pe măsură ce criza cu Rusia se adâncește.

Berlinul și Parisul luminează clădirile în culorile naționale ale Ucrainei în semn de unitate
Sursa foto: Twitter/Osinttechnical
de Alexandra Ionescu    |    23 Feb 2022   •   21:40

La Paris, autoritățile au luminat Primăria, sediul primarului și al administrației locale, în aceleași culori pentru a-și arăta și sprijinul.

Berlinul, care a reprezentat prima linie în timpul Războiului Rece până la căderea Zidului Berlinului în 1989, transmite un semnal clar pentru o Ucraine liberă și suverană, a spus guvernul său.

„Ne arătăm solidaritatea cu poporul Ucrainei, cu mulți berlinezi cu rădăcini ucrainene, dar și cu mulți ruși care doresc pace în Rusia și Ucraina”, a declarat primarul Berlinului, Franziska Giffey, într-un comunicat.

„Toți nu doresc altceva decât încheierea escaladării și o soluționare pașnică a acestui conflict amenințător”, a adăugat ea.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, de asemenea candidat la viitoarele alegeri prezidențiale din Franța, a declarat miercuri că „încă o dată, spectrul războiului se profilează în pragul Europei”.

Ucraina a declarat miercuri starea de urgență și le-a spus cetățenilor săi din Rusia să fugă, în timp ce Moscova a început să evacueze ambasada sa de la Kiev, pe măsură ce se teme de un atac militar rusesc.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close