Antena 3 CNN Externe Decizie radicală la Berlin, înaintea ceremoniilor ce marchează înfrângerea Germaniei în al Doilea Război Mondial | Diplomat ucrainean: "Suntem șocați!"

Decizie radicală la Berlin, înaintea ceremoniilor ce marchează înfrângerea Germaniei în al Doilea Război Mondial | Diplomat ucrainean: "Suntem șocați!"

Poliția din Berlin a interzis arborarea steagurilor Rusiei și Ucrainei la ceremoniile care vor avea loc în capitala germană cu ocazia marcării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, soldat cu înfrângerea Germaniei naziste acum 77 de ani.

Decizie radicală la Berlin, înaintea ceremoniilor ce marchează înfrângerea Germaniei în al Doilea Război Mondial | Diplomat ucrainean: "Suntem șocați!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2022   •   17:09

Măsura interzicerii drapelelor celor două state vine pe fondul războiului Rusiei în Ucraina, care se desfășoară de mai bine de 10 săptămâni.

Poliția a menționat că, pe lângă steagurile Rusiei și Ucrainei, sunt interzise și cele ale autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk, precum și simbolurile V și Z, asociate cu campania militară a Moscovei.

La Berlin, vor avea loc, duminică și luni, ceremonii dedicate încheierii celei de-a doua conflagrații mondiale.

Rusia sărbătorește victoria asupra Germaniei naziste pe 9 mai, în timp ce în Europa de Vest sfârșitul războiului pe continent este marcat pe 8 mai.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, și-a exprimat indignarea față de interzicerea steagului ucrainean la ceremonii.

"Suntem șocați de faptul că poliția din Berlin a interzis steagurile legate de Ucraina pe 8 și 9 mai. Aceasta este o palmă dată Ucrainei și poporului ucrainean", a spus Melnik (foto).

El a calificat decizia autorităților berlineze echivalează cu acordarea aceluiași tratament și victimei și agresorului în cazul invaziei Rusiei în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Berlin Ucraina Rusia steaguri Andrii Melnik
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close