Antena 3 CNN Externe Berlin: Statele Unite nu spionează masiv în Germania

Berlin: Statele Unite nu spionează masiv în Germania

Berlin: Statele Unite nu spionează masiv în Germania
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    13 Aug 2013   •   08:22
Germanii nu sunt spionaţi de Statele Unite, un subiect care provoacă de mai multe săptămâni schimburi dure de replici cu opoziţia, odată cu apropierea alegerilor legislative, a spus, luni, guvernul cancelarului Angela Merkel.
 
"Agenţia americană NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania", a declarat şeful Cancelariei Ronald Pofalla, însărcinat cu serviciile de informaţii, după ce a fost audiat de o Comisie parlamentară ad-hoc, potrivit Mediafax.
 
Pofalla a adăugat că Statele Unite au propus Germaniei un acord care ar exclude orice spionaj între cele două ţări. Negocierile urmează să înceapă în august, a precizat el.
 
Cu şase săptămâni înaintea alegerilor legislative, Pofalla a fost audiat de o Comisie parlamentară alcătuită din 11 deputaţi, membri ai unor partide reprezentate în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), încărcinată cu controlul serviciilor de informaţii.
 
După nouă săptămâni de la acuzaţiile de spionaj american la nivel mondial lansate de fostul consultant NSA Edward Snowden, care a obţinut azil în Rusia, în Germania continuă să existe suspiciuni cu privire la ceea ce ştia Guvernul german despre acest lucru şi cu privire la amploarea supravegherii.
 
 

×
Subiecte în articol: SUA Germania spionaj Angela Merkel
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close