Antena 3 CNN Externe Berlinul este surprins de decizia Kievului de a respinge vizita lui Steinmeier

Berlinul este surprins de decizia Kievului de a respinge vizita lui Steinmeier

Decizia Kievului de a respinge vizita președintelui german Frank-Walter Steinmeier în capitala Ucrainei a fost o surpriză pentru Berlin.

Berlinul este surprins de decizia Kievului de a respinge vizita lui Steinmeier
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2022   •   09:49

Acest lucru a fost declarat de un reprezentant al guvernului german, scrie „European Truth” cu referire la DW .

„Președintele este în mod clar și fără echivoc de partea Ucrainei”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

El și-a amintit că, după alegeri, Steinmeier a făcut apel la președintele rus Vladimir Putin: „Luați piciorul de pe gâtul Ucrainei!” - și a remarcat că nicio țară din lume nu are dreptul de a distruge independența și suveranitatea Ucrainei.

„Germania a fost și rămâne unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei la nivel internațional, iar acest lucru este strâns legat de activitatea pe termen lung a actualului președinte federal”, a adăugat el.

Marți, Steinmeier, care se află la Varșovia, ar fi dorit să viziteze Ucraina, însă conducerea de la Kiev i-a respins vizita. Potrivit acestuia, președintele polonez Andrzej Duda l-a invitat pe el și pe omologii săi baltici să viziteze capitala Ucrainei.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, a precizat că cancelarul Olaf Scholz este așteptat să viziteze Kievul și nu Steinmeier.

”Știm cu toții despre legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia, care au fost, de asemenea, modelate de formula Steinmeier. Momentan nu este binevenit la Kiev. Vom vedea dacă acest lucru se va schimba”,  a declarat un diplomat ucrainean de la Kiev.

În calitate de ministru de externe, Steinmeier a menținut contacte strânse în trecut, inclusiv cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. 

Steinmeier a fost, de asemenea, un susținător activ al gazoductului Nord Stream-2 și este considerat arhitectul politicii ruse favorabile federale.

În urmă cu o săptămână, președintele german a recunoscut că  politica sa față de Rusia din ultimii ani a fost greșită.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close