Antena 3 CNN Externe Berlinul îndeamnă la respectul reciproc în UE, după ce un oficial german i-a calificat drept "clovni" pe Grillo şi Berlusconi

Berlinul îndeamnă la respectul reciproc în UE, după ce un oficial german i-a calificat drept "clovni" pe Grillo şi Berlusconi

Berlinul îndeamnă la respectul reciproc în UE, după ce un oficial german i-a calificat drept "clovni" pe Grillo şi Berlusconi
Sursa foto: Foto: bild.de
04 Mar 2013   •   13:04

Şeful diplomaţiei germane şi-a exprimat duminică îngrijorarea faţă de prejudiciile cauzate "imaginii bune" a Germaniei în Europa de declaraţiile liderului opoziţiei social-democrate germane Peer Steinbrück, care i-a calificat drept "clovni" pe Silvio Berlusconi şi Beppe Grillo, scrie AFP.
   
Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a cerut, într-un comunicat, să nu fie pătată "buna imagine a Germaniei în Europa (...) prin remarci depreciative (făcute) doar cu scopul de a marca un punct în materie de politică internă".
   
Oficial german: Grillo şi Berlusconi, DOI CLOVNI. Sunt oripilat că au câştigat alegerile

"Ar trebui să ne respectăm reciproc (ca europeni), în cazul în care noi, germanii, vrem să negociem cu succes în Europa", a adăugat Westerwelle.
   
Steinbrück a declarat marţi că Beppe Grillo este "un adevărat clown de profesie, care nu are nimic împotrivă să fie desemnat ca atare", iar Berlusconi este "un clown cu o notă specială de testosteron", referindu-se la scandalurile sexuale care l-au afectat pe fostul premier.
   
După aceste declaraţii, preşedintele italian Giorgio Napolitano, aflat într-o vizită oficială în Germania, a anulat o întâlnire prevăzută miercuri cu Steinbrück.
   
În urma alegerilor legislative italiene, Mişcarea Cinci Stele (M5S) a lui Beppe Grillo a depăşit toate estimările şi a obţinut 108 de mandate de deputaţi, cu 25,55% din voturile exprimate, plus un mandat din srăinătate, un total de 109 mandate, dintre care 54 în Senat.
   
În ceea ce îl priveşte pe Berlusconi, plecat de la putere în huiduielile adversarilor săi, în noiembrie 2011, şi afectat de numeroase procese, inclusiv unul pentru relaţii sexuale contracost cu o prostituată minoră, el a înregistrat o revenire spectaculoasă, obţinând 29,18% din voturile exprimate pentru Camera Deputaţilor.
   

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close