Antena 3 CNN Externe Berlinul va investiga influența rețelelor naziste asupra autorităților centrale

Berlinul va investiga influența rețelelor naziste asupra autorităților centrale

Berlinul va investiga influența rețelelor naziste asupra autorităților centrale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Noi 2016   •   19:11

Guvernul de la Berlin a anunţat sâmbătă că va aloca 4 milioane de euro pentru a investiga influenţa reţelelor naziste asupra „autorităţilor centrale” după 1945, în special în interiorul cancelariei germane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Obiectivul acestui program care ar urma să se desfăşoare până în 2020 este de a completa cele 20 de studii pe acelaşi subiect realizate deja de unele ministere şi instituţii germane, examinând însă pentru prima dată moştenirea nazistă în centrul puterii. Numai pentru anchetarea acestei influenţe asupra cancelariei germane a fost alocat 1 milion de euro.

Ministerul Culturii german a explicat, într-un comunicat, că este vorba despre a clarifica „continuitatea personalului” în sânul cancelariei înainte şi după 1945 - adică menţinerea în funcţii a foştilor responsabili ai celui de-al III-lea Reich - şi politica de recrutare şi evoluţia „mentalităţilor şi culturii politice”.

Potrivit săptămânalului german Der Spiegel, studiul vizează mai ales să facă lumină asupra rolului lui Hans Globke, şeful cancelariei vest-germane între 1953 şi 1963, care în această calitate superviza angajările şi este considerat a fi fost cel mai apropiat consilier al fostului cancelar conservator Konrad Adenauer.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: nazisti Berlin Germania
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close