Antena 3 CNN Externe Berlusconi a plătit Mafiei 350.000 de euro pe an pentru protecţie

Berlusconi a plătit Mafiei 350.000 de euro pe an pentru protecţie

Berlusconi a plătit Mafiei 350.000 de euro pe an pentru protecţie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
23 Mai 2011   •   13:21

Premierul italian Silvio Berlusconi i-ar fi plătit unui cap mafiot aproape 350.000 de euro pe an pentru protecţie, susţine un fost membru al Mafiei, potrivit Daily Mail.

Informaţia a ieşit la iveală după ce gangsterul Giovanni Brusca, în vârstă de 54 de ani, cunoscut ca il Porco (Porcul), a spus oamenilor legii, după arestarea sa în 1996, că fostul cântăreţ pe vase de croazieră transformat în politician a plătit pentru ca "lucurile să rămâne în ordine".

"La începutul anilor '80, Mafia prin Stefano Bontade (Naş în Palermo, Sicilia) a investit o groază de bani prin Berlusconi. Am auzit atunci de la diverse persoane că Berlusconi a plătit protecţie", a declarat acesta, care a depus mărturie în cazul a doi politicieni acuzaţi de corupţie.

Potrivit lui Brusca, este vorba de "aproape 600 de milioane de lire pe an (circa 345.000 de euro) - totul avea legătură cu afacerile sale din Sicilia", iar banii i-au fost plătiţi capului capilor Mafiei Toto Riina după ce Bontade a fost împuşcat de o bandă rivală la împlinirea a 42 de ani, în 1981.

Atunci, Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, nu ar mai fi dat bani, astfel că Mafia ar fi aranjat o lovitură. Se crede că ar fi vorba despre atacul cu bombă din 1986 asupra vilei în care locuia Berlusconi la Milano, care a provocat pagube minore.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close