Antena 3 CNN Externe Berlusconi despre Obama: Frumos, tânăr şi bronzat (VIDEO)

Berlusconi despre Obama: Frumos, tânăr şi bronzat (VIDEO)

Berlusconi despre Obama: Frumos, tânăr şi bronzat (VIDEO)
07 Noi 2008   •   01:08

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, este ?frumos, tânăr şi bronzat? şi de aceea sunt toate şansele să se înţeleagă cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, a declarat premierul italian Silvio Berlusconi, aflat în vizită la Moscova, potrivit Corriere della Sera.
Afirmaţia a fost pronunţată în răspuns la o întrebare pusă de un jurnalist despre viitorul relaţiilor ruso-americane după alegerea lui Obama. ?E o glumă de răsfăţ absolut, un compliment?, a explicat Berlusconi, adăugând că a discutat îndelung cu Medvedev despre modul în care opinia publică internaţională a perceput alegerea lui Obama. ?A fost prezentat ca un mesia, o întruchipare a multor speranţe care sperăm să nu fie dezamăgite?, a mai spus premierul italian.
Declaraţia lui a fost calificată imediat drept o gafă opoziţia de stânga care a sărbătorit în urmă cu două seri în piaţa publică rezultatul obţinut Obama, ca şi cum ar fi fost o victorie proprie, de asemenea, umplând marile oraşe italiene de afişe care transmit că alegerea noului preşedinte american e începutul unei schimbări la nivel global, transmite Agerpres.
Liderul Partidului Democrat, Walter Veltroni, arăta că expresiile folosite de Berlusconi dăunează imaginii Italiei în lume, mai ales că ştirea despre epitetul ?bronzat? a făcut înconjurul presei internaţionale. Veltroni i-a cerut lui Berlusconi să îi trimită scuzele sale lui Obama pentru gluma proastă de cabaret, nedemnă de un om de stat. ?Cea mai bună ipoteză este că Berlusconi nu se mai poate controla?, a spus şi vicesecretarul general al PD, Dario Franceschini, arătând că epitetul frumos şi bronzat se traduce peste tot în lume ca o ofensă din cauza ambiguităţii periculoase.
Aflând reacţiile stârnite de afirmaţia sa, Berlusconi a revenit mai târziu şi i-a numit ?imbecili? pe criticii săi. ?Chiar credeţi că nu e clar că a fost un apelativ de răsfăţ? Dumnezeu să ne salveze de imbecili. Cum să fie luat un mare compliment drept ceva negativ??, a spus ?Il Cavaliere? pentru Sky TV, scăpând şi o înjurătură la adresa adversarilor săi politici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Moscova Dmitri Medvedev
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close