Antena 3 CNN Externe Berlusconi nu are de gând să demisioneze: Palatele romane sunt pline de zvonuri şi bârfe

Berlusconi nu are de gând să demisioneze: Palatele romane sunt pline de zvonuri şi bârfe

Berlusconi nu are de gând să demisioneze: Palatele romane sunt pline de zvonuri şi bârfe
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Noi 2011   •   11:30
Silvio Berlusconi, premierul italian, a negat sâmbătă seară că ar avea vreo intenţie să demisioneze, ironizând guvernele italiene de după război, care nu au durat decât „11 luni în medie”, conform AFP.

"Sunt dezolat că trebuie să-i dezamăgesc pe nostalgicii Primei Republici când Guvernele durau în medie 11 luni”, a declarat Berlusconi într-un comunicat.

Conform premierului italian, "palatele romane sunt pline de zvonuri şi bârfe pe un subiect: demisia acestui Guvern”. Berlusconi a subliniat însă că nu se gândeşte la acest lucur nici măcar un minut, din cauza simţului „responsabilităţii faţă de alegători şi ţară”.

Berlusconi a dat asigurări că Guvernul său "continuă să deţină majoritatea în Parlament.” "Lucrez foarte activ pentru ţară şi voi continua să o fac”, a declarat Berlusconi.

"Italia este cea care a cerut intervenţia Fondului Monetar Internaţional”, chemat să „certifice” aplicarea de către Italia a angajamentelor bugetare şi a reformelor economice. "Nu este vorba în niciun caz despre o punere sub tutelă”, a subliniat premierul italian.

Principala forţă de opoziţie din Italia, Partidul Democrat, prin liderul său, Pier Luigi Bersani, a făcut apel din nou la demisia lui Berlusconi, în cursul unui miting la Roma. "Berlusconi trebuie să plece acasă.”

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close