Antena 3 CNN Externe Berlusconi se gândeşte să facă muncă în folosul comunităţii

Berlusconi se gândeşte să facă muncă în folosul comunităţii

Berlusconi se gândeşte să facă muncă în folosul comunităţii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    05 Oct 2013   •   23:58

Fostul premier italian Silvio Berlusconi ar putea cere judecătorului, săptămâna viitoare, să presteze muncă în folosul comunităţii, în loc să stea sub arest la domiciliu, după condamnarea de 12 luni pentru evaziune fiscală.

"Dacă nu va fi o schimbare de strategie, până la sfârşitul săptămânii viitoare vom introduce o cerere de muncă în folosul comunităţii pentru Silvio Berlusconi", a declarat avocatul acestuia, Franco Coppi, pentru agenţia italiană ANSA, potrivit Agerpres.

Declaraţia avocatului este contrară însă afirmaţiei anterioare a lui Berlusconi, care spusese că nu vrea să presteze o astfel de activitate "ca un infractor oarecare".

Pe 1 august, Curtea Supremă italiană a respins al doilea şi ultimul apel al lui Berlusconi împotriva condamnării sale pentru fraudă fiscală, aplicându-i o primă sentinţă definitivă din lunga serie de probleme judiciare.

Cei patru ani din condamnarea iniţială au fost comutaţi la un an, datorită unei dispoziţii de amnistie aplicabile unor infracţiuni relativ minore. Pe de altă parte, Berlusconi nu va trebui să meargă la închisoare, ca urmare a vârstei sale de peste 70 de ani.

În Italia, munca în folosul comunităţii presupune aranjarea rafturilor în supermarketuri, asistarea persoanelor în vârstă şi ştergerea graffiti-urilor de pe străzi.

Reacţia lui Berlusconi, după condamnare: Nu meritam un asemenea tratament



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close