Antena 3 CNN Externe Joe Biden a decis să crească de patru ori numărul refugiaţilor admişi anul acesta în SUA

Joe Biden a decis să crească de patru ori numărul refugiaţilor admişi anul acesta în SUA

Președintele american Joe Biden a decis luni să crească de la 15.000 la 62.500 numărul de refugiați admiși în Statele Unite pentru anul în curs, după amânări care i-au adus critici puternice în propria tabără.

Joe Biden a decis să crească de patru ori numărul refugiaţilor admişi anul acesta în SUA
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2021   •   21:53

Preşedintele american Joe Biden a anunțat luni oficial o creștere substanțială a numărului de refugiați pe care Statele Unite sunt dispuși să-I primească pe an, potrivit CNN.

Administrația Trump redusese acest număr la 15 mii pe an. Acum, administrația Biden – în conformitate cu promisiunile electorale ale președintelui – a crescut numărul la 62.500.

„Astăzi modific pragul anual de admitere pentru refugiaţi în Statele Unite la 62.500", a anunţat într-un comunicat liderul de la Casa Albă.

Pentru anul viitor, Joe Biden a stabilit un prag de 125.000 de refugiaţi, motiv pentru care a solicitat recent 4,3 miliarde de dolari pentru Oficiul Transferului Refugiaților, subliniind în acelaşi timp că această ţintă, ca şi cea din anul curent, nu va fi atins din cauza pandemiei de coronavirus dar și a necesităţii de a reface programul de admitere a refugiaţilor. 

Președintele democrat al Comisiei pentru afaceri externe din Senat, Bob Menendez, a criticat această cifră pe care a calificat-o drept „teribil de scăzută”.

Deputata Alexandria Ocasio-Cortez, figură proeminentă a aripii stângi din partid, a denunțat, la rândul ei, o alegere „absolut inacceptabilă”. „Biden a promis să primească imigranți și oamenii l-au votat pe baza acestei promisiuni. Menținerea politicilor xenofobe și rasiste ale administrației Trump "este pur și simplu greșită”, a scris Ocasio-Cortez pe Twitter.

Decizia administrației „trimite mesajul important că Statele Unite rămân un loc sigur de refugiu pentru unii dintre cei mai vulnerabili oameni din lume”, a spus Biden într-un memorandum publicat de Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Joe Biden America refugiati
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close