Antena 3 CNN Externe Bilanţ cutremurător în urma ostilităţilor din estul Ucrainei

Bilanţ cutremurător în urma ostilităţilor din estul Ucrainei

Bilanţ cutremurător în urma ostilităţilor din estul Ucrainei
03 Iun 2014   •   13:14

Cel puțin 181 de persoane au fost ucise în confruntările dintre trupele regulate și forțele proruse în regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, a anunțat marți, la Kiev, procurorul general interimar ucrainean Oleg Mahnițki, citat de AGERPRES.

''În total, 181 de persoane, între care 59 de militari, au murit și alte 293 au fost rănite în urma activităților teroriste în regiunile Donețk și Lugansk'', a afirmat procurorul general, într-o conferință de presă.

Autoritățile ucrainene au angajat la mijlocul lunii aprilie o vastă operațiune 'antiteroristă' pentru reprimarea mișcării de protest izbucnită în sud-estul Ucrainei, ca urmare a înlăturării de la putere la sfârșitul lunii februarie a președintelui Viktor Ianukovici și instalării unei coaliții proeuropene la Kiev.

Miliardarul Petro Poroșenko, care a câștigat alegerile prezidențiale anticipate din 25 mai în Ucraina, a cerut armatei și forțelor de securitate ale țării să ''curețe'' regiunile Donețk și Lugansk de separatiști înaintea ceremoniei de învestire în funcția de șef al statului, prevăzută pentru sâmbătă, 7 iunie.



×
Subiecte în articol: bilant
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close