Antena 3 CNN Externe Bilanţ cutremurător în urma ostilităţilor din estul Ucrainei. Peste 5.000 de persoane au fost ucise

Bilanţ cutremurător în urma ostilităţilor din estul Ucrainei. Peste 5.000 de persoane au fost ucise

Bilanţ cutremurător în urma ostilităţilor din estul Ucrainei. Peste 5.000 de persoane au fost ucise
de S.T.    |    22 Ian 2015   •   13:46

Peste 5.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Ucraina, care a izbucnit în aprilie, între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, a anunţat un purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

"Situaţia se agravează cu adevărat. Se vede prin numărul tot mai mare de victime civile, care este foarte important. Numărul victimelor, potrivit ONU, este de peste 5.000 de persoane, iar cel al răniţilor este 10.000", a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii OSCE în Ucraina, Michael Bociurkiw, la postul ucrainean Radio News.

Potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP pornind de la cifrele oficiale, cel puţin 34 de persoane, civili şi militari, au fost ucise numai în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei.

Confruntările armate sângeroase între separatişti şi armata naţională ucraineană au fost reluate după o perioadă de relativă acalmie în estul ţării, care a pierdut în martie provincia autonomă Crimeea, anexată de Rusia.

Citeşte şi:

NATO CONFIRMĂ că se observă o creştere a numărului de tancuri ruseşti în Ucraina. Poroşenko: Peste 9.000 de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi pe teritoriul nostru


×
Subiecte în articol: Ucraina OSCE
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close