Antena 3 CNN Externe Bilanțul hotelului prăbușit în China: 17 morți

Bilanțul hotelului prăbușit în China: 17 morți

17 persoane au murit după ce un hotel s-a prăbușit în orașul estic Suzhou din China. După 36 de ore de căutări, recuperatorii au descoperit 23 de persoane îngropate sub dărâmături, dintre care șase încă suflau.

Bilanțul hotelului prăbușit în China: 17 morți
Sursa foto: Youtube/ News Asia
de Alexandra Ionescu    |    14 Iul 2021   •   12:54

Tragedia s-a produs în cursul după-amiezii de luni, în marele oraş turistic şi istoric Suzhou, situat la circa 80 km vest de Shanghai.

Precedentul bilanţ anunţa opt morţi şi nouă dispăruţi. Decesul acestora din urmă a fost confirmat miercuri, potrivit televiziunii publice CCTV.

Persoanele scoase anterior în viaţă dintre ruine sunt în stare stabilă la spital, a mai precizat postul chinez. 

Hotelul Siji Kaiyuan, de clasificare medie, fusese deschis în 2018 şi număra 54 de camere şi o sală de festivităţi, indica descrierea sa pe site-ul de rezervări turistice Ctrip.

CCTV a difuzat marţi imagini cu echipe de salvatori care căutau cu mâinile într-o grămadă de moloz şi sub o structură metalică dezarticulată.

O anchetă preliminară a constatat că prăbușirea a fost cauzată de modificarea structurii clădirii de către proprietar.

Clădirea ar fi fost renovată de mai multe ori în ultimii ani.

„Clădirea avea doar trei etaje, dar de-a lungul anilor au tot fost adăugate alte etaje”, a declarat un rezident.

Guvernul din provincia Jiangsu a transmis că o echipă de investigații analizează accidentul. Totodată, autoritățile au dat asigurări că cei care se fac vinovați de prăbușire vor fi deferiți justiției.

Suzhou este un oraş cu un bogat patrimoniu istoric şi arhitectural care atrage numeroşi turişti. Acest oraş de circa 12 milioane de locuitori este situat la circa 80 km vest de Shanghai.

Cazurile de prăbuşire a unor imobile apar cu regularitate în China, majoritatea anchetelor scoţând la lumină nerespectarea normelor de construcţie.

×
Subiecte în articol: China hotel prabusire
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close