Antena 3 CNN Externe Bilanţ macabru în America Centrală: Peste 70 de morţi şi 150.000 de sinistraţi, în urma inundaţiilor

Bilanţ macabru în America Centrală: Peste 70 de morţi şi 150.000 de sinistraţi, în urma inundaţiilor

Bilanţ macabru în America Centrală: Peste 70 de morţi şi 150.000 de sinistraţi, în urma inundaţiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Oct 2011   •   10:05

Ploile torenţiale care nu încetează de şase zile au provocat un dezastru de mare amploare în ţările Americii Centrale. Peste 70 de oameni şi-au pierdut viaţa iar 150.000 de sinistraţi au rămas fără adăpost sau fără recolta de pe pământul inundat. Alte câteva mii de persoane au fost evacuate de urgenţă, deoarece ploile vor continua cel puţin încă 24 de ore.

Ţările cel mai grav afectate de lunecările de teren sunt Guatemala şi Salvador, unde au murit zeci de oameni. În Guatemala a fost decretată starea de urgenţă, pentru că numărul sinistraţilor a trecut de 110.000. Mulţi din aceştia şi-au pierdut recoltele care le erau singura sursă de hrană, într-o ţară în care, şi aşa, 15 la sută din populaţie suferă de malnutriţie.

În Salvador, inundaţiile au distrus un pod şi au provocat închiderea principalei şosele din vestul ţării. Şi aici, apele au acoperit întinse suprafeţe de teren agricol, dar cea mai mare ameninţare sunt alunecările de teren care au îngropat aproape 30 de oameni în propriile lor case. Guvernul a ordonat evacuarea locuitorilor din jurul unui vulcan, într-o zonă unde alunecările de teren au făcut sute de victime în anii 80.

Alte victime s-au consemnat în Nicaragua şi Honduras, unde autorităţile au instituit codul roşu de alertă şi au avertizat că partea cea mai rea abia urmează să vină.

 

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close