Antena 3 CNN Externe Bilanţul atentatului de la Istanbul a ajuns la 43 de morţi

Bilanţul atentatului de la Istanbul a ajuns la 43 de morţi

Bilanţul atentatului de la Istanbul a ajuns la 43 de morţi
de S.T.    |    30 Iun 2016   •   15:34

UPDATE- Bilanțul triplului atentat sinucigaș comis marți seară pe aeroportul Atatürk din Istanbul a ajuns joi la 43 de morți, dintre care 19 cetățeni străini, a anunțat ministrul turc de interne Efkan Ala, potrivit AFP.

Treisprezece persoane, printre care patru străini, au fost plasate în detenție în cadrul anchetei privind atentatul de marți, a mai indicat responsabilul turc.

„Acest bilanț nu îi include pe kamikaze”, a adăugat Efkan Ala, precizând că autoritățile „cunosc identitatea și naționalitatea unuia dintre ei”.

Știrea inițială:

Bilanţul atentatului de la Istanbul a ajuns la 42 de morţi după ce o femeie a decedat în spital, din cauza rănilor suferite.

În Turcia a fost, miercuri, zi de doliu naţional. Printre cei peste 230 de răniţi se află şi un român care, însă, este în stare stabilă, potrivit Ministerului de Externe.

După atacul sângeros, aeroportul Ataturk arată dezolant. În locul în care teroriştii şi-au detonat vestele cu explozibili, geamurile aeroportului sunt sparte, pereţii găuriți iar tavanul prăbuşit.

Atacul s-a produs la intrarea în terminalul internaţional al aeroportului prin care trec, anual, peste 60 de milioane de pasageri. Teroriştii au detonat bombele pe care le purtau asupra lor, după un schimb de focuri cu poliţiştii care-i depistaseră.    

Anchetatorii turci şi colegii lor străini sunt convinşi că doar Statul Islamic putea pune la cale o asemenea atrocitate.

Familiile îndoliate au început funeraliile victimelor.

Aeroportul Ataturk a fost redeschis parţial.

 

×
Subiecte în articol: turcia atentat turcia atentat terorist
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close