Antena 3 Externe Bilanțul războiului din Ucraina a depășit 9.000 de morți. Rusia încă permite traficul de armament

Bilanțul războiului din Ucraina a depășit 9.000 de morți. Rusia încă permite traficul de armament

de S.T.    |    09 Dec 2015   •   17:23
Bilanțul războiului din Ucraina a depășit 9.000 de morți. Rusia încă permite traficul de armament

Rusia continuă să permită tranzitul combatanţilor şi armamentului în regiunile separatiste din estul Ucrainei, arată un raport al Naţiunilor Unite conform căruia bilanţul conflictului militar dintre armata ucraineană şi insurgenţii proruşi a depăşit 9.100 de morţi, informează Reuters.

"Crimele, actele de tortură şi anarhia continuă să prevaleze în regiunile separatiste din estul Ucrainei", relevă raportul elaborat de Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Armistiţiul prevăzut în Acordul Minsk a fost aplicat în linii generale în ultimele luni, astfel că ostilităţile din estul Ucrainei s-au diminuat, armamentul greu fiind retras în mare parte.

"Cu toate acestea, din Rusia continuă să intre în Ucraina armament greu şi combatanţi, situaţia riscând să degenereze din nou", precizează raportul.

"În estul Ucrainei ajung în continuare combatanţi, inclusiv foşti membri ai armatei ruse, şi armament", a explicat Gianni Magazzeni, un oficial din cadrul Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

"Sunt din ce în ce mai multe incidente pe linia de contact, o zonă în care trăiesc circa 800.000 de persoane", a adăugat Magazzeni. Conflictul se desfăşoară preponderent în regiunile proruse Doneţk şi Lugansk.

Potrivit oficialului ONU, bilanţul conflictului izbucnit în martie 2014 în sud-estul Ucrainei a ajuns la 9.115 morţi şi 20.797 de răniţi. Printre victime se numără civili, membri ai serviciilor de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close