Antena 3 CNN Externe Bilanţ oficial al exploziilor dintr-o mină din Rusia: 60 de morţi şi 30 dispăruţi

Bilanţ oficial al exploziilor dintr-o mină din Rusia: 60 de morţi şi 30 dispăruţi

Bilanţ oficial al exploziilor dintr-o mină din Rusia: 60 de morţi şi 30 dispăruţi
Sursa foto: rusia
12 Mai 2010   •   16:59

Bilanţul oficial al exploziilor produse sâmbătă în cea mai mare mină de cărbune din Rusia a ajuns la 60 de morţi. 30 de mineri sunt în continuare daţi dispăruţi, dar salvatorii au tot mai puţine speranţe de a-i găsi în viaţă. Premierul Vladimir Putin a vizitat marţi mina şi a cerut o anchetă detaliată asupra tragediei.

Prima explozie de la mina Raspadskaia s-a produs sâmbătă seara, când 370 mineri lucrau în subteran. Câteva ore mai târziu, când în mină acţionau deja salvatorii, a avut loc a doua explozie, mult mai puternică. 19 dintre victime sunt salvatori care coborâseră în subteran pentru a-şi evacua colegii. Operaţiunile de căutare au continuat, de atunci, fără oprire, dar ministrul Situaţiilor de Urgenţă a recunoscut, marţi, că şansele de a găsi supravieţuitori sunt tot mai mici. Miercuri, salvatorii n-au putut aduce la suprafaţă decât opt corpuri neînsufleţite. Rudele victimelor şi minerii răniţi în accident au primit, ieri, vizita lui Vladimir Putin.

Putin a cerut o anchetă cât mai amănunţită asupra cauzelor accidentului. Premierul rus este decis să îi tragă la răspundere pe cei care conduc mina. Potrivit specialiştilor, exploziile au fost provocate de o descărcare puternică şi neprevăzută de metan şi praf de cărbune. Industria minieră din Rusia este acum privatizată, dar continuă să sufere de pe urma lipsei de întreţinere şi a nerespectării normelor de securitate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mina bilant explozie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close