Antena 3 CNN Externe BILANŢ OFICIAL PROVIZORIU: 23 de ostatici şi 32 de răpitori au murit în criza din Algeria

BILANŢ OFICIAL PROVIZORIU: 23 de ostatici şi 32 de răpitori au murit în criza din Algeria

BILANŢ OFICIAL PROVIZORIU: 23 de ostatici şi 32 de răpitori au murit în criza din Algeria
Sursa foto: Foto: AP
19 Ian 2013   •   23:23

Douăzeci şi trei de ostatici au murit în cele patru zile ale crizei în incinta unui complex algerian de exploatare a gazelor, iar 32 de răpitori au fost ucişi de forţele speciale din cadrul armatei care au efectuat un asalt asupra instalaţiei, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu, citat de AFP.

Forţele algeriene au putut să elibere "685 de angajaţi algerieni şi 107 străini" şi au împuşcat "32 de terorişti", a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Douăzeci şi trei de ostatici au murit, a adăugat ministerul, fără să precizeze naţionalitatea acestora.

Între cei 32 de răpitori ucişi figurează trei algerieni. Ceilalţi erau de diferite naţionalităţi, neprecizate, fiind vorba inclusiv despre experţi în substanţe explozive, a precizat aceeaşi sursă.

În urma asaltului, armata algeriană a recuperat un arsenal important, constând în "şase puşti mitraliere, 21 de puşti, două cu lunetă, două mortiere de 60 de milimetri cu obuze, şase rachete cu rampe de lansare, două RPG7 cu opt rachete, zece grenade dispuse în centuri explozive", potrivit comunicatului. Au mai fost găsite "ţinute militare străine şi un stoc de muniţie şi explozivi".
   
Un prim asalt a fost lansat joi de către forţe speciale din cadrul armatei algeriene împotriva răpitorilor, în partea locuită a complexului, urmat de un asalt final, sâmbătă, asupra instalaţiei în care s-au baricadat alţi 11 răpitori şi şapte ostatici, toţi morţi.

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close