Antena 3 CNN Externe Bilanț sângeros la capturarea lui Ovidio Guzman, fiul lui "El Chapo" | Zeci de persoane au fost ucise

Bilanț sângeros la capturarea lui Ovidio Guzman, fiul lui "El Chapo" | Zeci de persoane au fost ucise

Cel puțin 29 de oameni au murit în timpul operațiunii care a dus la arestarea lui Ovidio Guzman și în evenimentele ulterioare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2023   •   17:25

Ovidio Guzman este fiul celebrului Joaquin "El Chapo" Guzman, fost liderul al cartelului din Sinaloa, în prezent încarcerat pe viață într-un penitenciar american din statul Colorado.

Fiul lui "El Chapo", el însuși lider de cartel de droguri, a fost arestat în statul mexican Sinaloa de forțele de securitate și este în prezent deținut într-o închisoare federală de maximă securitate, potrivit guvernului.

Capturarea lui Ovidio Guzman a dus la un val de violențe, în timpul căruia au murit 19 presupuși membri ai bandei lui Guzman și 10 militari.

Alte 21 de persoane au fost arestate în timpul operațiunilor, a declarat vineri ministrul mexican al Apărării, Luis Cresencio Sandoval.

El a menționat că nu au fost raportate decese în rândul civililor.

Aeroportul din Culiacan, capitala statului Sinaloa, centrul violențelor, a rămas închis vineri, au anunțat autoritățile.

Foto: măsuri de securitate în jurul Biroului Procurorului Special, în timpul plecării convoiului care l-a transportat pe Ovidio Guzman la penitenciarul Altiplano din Mexico City, 5 ianuarie 2023

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Ovidio Guzman Sinaloa El Chapo Mexic
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close