Antena 3 CNN Externe Bilanţ tragic în SUA: 329 de morţi, în urma celui mai mare dezastru din ultimii 80 de ani

Bilanţ tragic în SUA: 329 de morţi, în urma celui mai mare dezastru din ultimii 80 de ani

Bilanţ tragic în SUA: 329 de morţi, în urma celui mai mare dezastru din ultimii 80 de ani
Sursa foto: Foto: donnatalarico.wordpress.com
30 Apr 2011   •   11:46

Bilanţul tornadelor şi furtunilor din Statele Unite a ajuns la 329 de morţi. Proporţiile dezastrului, fără precedent de aproape 80 de ani, i-au şocat chiar şi pe lucrătorii din serviciile de urgenţă. Preşedintele Barack Obama a vizitat ieri regiunea sinistrată, unde întregi localităţi sunt prefăcute în ruine.

Tornadele nu au mai făcut atâtea victime, într-o singură zi, în Statele Unite din martie 1932. Ca şi atunci, statul cel mai greu lovit este Alabama, unde peste 230 de oameni şi-au pierdut viaţa. Numărul răniţilor este de ordinul miilor iar un milion de gospodării sunt în continuare lipsite de curent electric.

"E ca şi cum ar fi explodat o bombă. Avem pur şi simplu noroc că suntem în viaţă. Dumnezeu ne-a binecuvântat într-adevăr. Când ne uităm în jur şi vezi prin ce au trecut ceilalţi, vedem că am avut mare noroc", a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Furtunile au distrus chiar şi clădirile serviciilor de urgenţă. În unele locuri, corpurile neînsufleţite nu au putut fi depuse decât în camioane frigorifice. Salvatorii au rămas chiar şi fără obiecte din cele mai banale, cum ar fi lanternele. Preşedintele Obama a promis din nou că guvernul va face totul pentru a-i ajuta pe sinistraţi să-şi reconstruiască locuinţele şi întreaga viaţă.

 


Trebuie să spun că n-am mai văzut niciodată asemenea distrugeri. Ţi se rupe inima. Am vorbit cu câţiva localnici care au avut norocul să scape cu viaţă, dar au pierdut tot ce aveau.

Localnicii se tem acum şi de jafurile care s-ar putea dezlănţui în oraşe. Un alt pericol sunt inundaţiile, pentru că furtunile care au provocat tornadele au adus şi ploi torenţiale, iar râurile umflate ar putea doborî digurile.

×
Subiecte în articol: SUA tornade bilant morti raniti
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close