Antena 3 CNN Externe Bilanț tragic! Țara în care 150 de oameni au murit după ce au consumat alcool contrafăcut

Bilanț tragic! Țara în care 150 de oameni au murit după ce au consumat alcool contrafăcut

Bilanț tragic! Țara în care 150 de oameni au murit după ce au consumat alcool contrafăcut
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Feb 2019   •   17:42

Cel puţin 150 de persoane şi-au pierdut viaţa şi multe altele sunt spitalizate după ce au consumat alcool contrafăcut într-un stat din nord-estul Indiei, a doua tragedie de acest fel din ţară în această lună, iar autorităţile fac eforturi să descopere sursa şi să identifice vinovaţii, potrivit Reuters.

Bilanţul se bazează pe rapoartele provenite de la trei spitale din estul statului Assam. Autorităţile au estimat sâmbătă numărul de morţi la 84.

"Avem încă peste 170 de persoane internate în spitale, iar alţi pacienţi sunt aduşi din regiuni apropiate. Unii au dezvoltat complicaţii la două zile după ce au consumat alcoolul", a spus ministrul Sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma, pentru Reuters.

''Am trimis mostre pentru analiza medico-legală pentru a stabili care sunt ingredientele folosite în aceste băuturi contrafăcute care au dus la moartea unui număr atât de mare de oameni'', a adăugat oficialul.

Tragedia de la Assam survine la două săptămâni după ce peste 100 de persoane au murit în urma consumului de alcool contaminat în două state din nordul Indiei, Uttarakhand şi Uttar Pradesh, cel mai grav incident de acest gen din ţară după 2011.

Decesele provocate de alcoolul contrafăcut se întâmplă frecvent în India, unde mulţi nu-şi permit achiziţionarea băuturilor verificate din comerţ.

În Assam, producţia şi consumul de alcool contrafăcut se întâlneşte, de obicei, în regiunea plantaţiilor de ceai, unde este băut de lucrătorii cu venituri mici.

Există 10 distilerii diferite care produc alcoolul contrafăcut care ajunge apoi la plantaţiile de ceai şi în alte regiuni, a spus Mrinal Saikia, un ales local din partidul Bharatiya Janata, aflat la conducere în statul Assam şi în India.

Ingredientul principal folosit în băutura contrafăcută a fost furnizat de o persoană dintr-o regiune învecinată, a spus acesta.

"E posibil ca circa 1.500 de persoane să fi băut joi din acest lot de alcool, care a dus la moartea a 150 de persoane'', a declarat Saikia pentru Reuters.

Poliţia a arestat 16 persoane până acum.

''Îi anchetăm şi vom afla în curând sursa şi persoanele implicate în furnizarea acestui lot toxic de alcool'', a spus Mukesh Agarwal, şeful poliţie din Assam.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alcool India a murit
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close