Antena 3 CNN Externe Bilanțul victimelor ucise în inundațiile din Vestul Europei se apropie de 200

Bilanțul victimelor ucise în inundațiile din Vestul Europei se apropie de 200

Bilanțul deceselor cauzate de inundațiie din vestul Europei a ajuns la 183. Doar in Germania au murit 156 de persoane unde precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat inundaţii.

Bilanțul victimelor ucise în inundațiile din Vestul Europei se apropie de 200
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iul 2021   •   13:36

În landul german Renania-Palatinat, poliţia locală a raportat 110 morţi, faţă de 98 în bilanţul precedent.

"Ne temem că vor mai fi raportate şi alte victime", a declarat poliţia într-un comunicat, precizând că cel puţin 670 de persoane au fost rănite numai în această zonă.

Rezidenţii din cele mai afectate regiuni ale Germaniei şi Belgiei au început operaţiunile cu curăţare a cartierelor, după ce apele s-au mai retras.

Totuşi, inundaţiile continuă să facă ravagii în alte părţi ale Europei.

Liderii europeni au pus inundaţiile, care au afectat şi Elveţia, Luxemburg şi Olanda, pe seama schimbărilor climatice. Experţii spun că încălzirea globală face ca ploile torenţiale să aibă o frecvenţă mai mare. Temperatura la nivel global deja a crescut cu aproximativ 1,2C de la începutul erei industriale.

Cel puţin 143 de oameni au murit în Germania, inclusiv patru pompieri. Cea mai afectată parte a fost nordul.

În Belgia, armata a fost mobilizată în patru din cele zece provincii ale ţării pentru a ajuta la operaţiunile de salvare şi evacuare. Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat 20 iulie zi de doliu naţional.

El a spus că inundaţiile, în care au murit 27 de oameni, ar putea fi „cele mai catastrofice pe care le-a văzut ţara”.

Echipaje de salvare din Franţa, Italia şi Austria au fost trimise în Liege, unde rezidenţii au fost evacuaţi din cauza viiturilor.

În Olanda, mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în provincia Limburg, unde apele au acoperit oraşe şi au distrus un dig. Şi în Elveţia, râurile şi lacurile s-au revărsat în urma ploilor torenţiale.

×
Subiecte în articol: Europa Germania Belgia dezastru inundatii
Parteneri
Mii de blocuri din București, fără apă caldă și căldură, în 5 sectoare
x close