Antena 3 CNN Externe Bilanțul atacului din Berlin a crescut la 12 morți și zeci de răniți. Autoritățile vorbesc despre un “probabil atentat terorist”

Bilanțul atacului din Berlin a crescut la 12 morți și zeci de răniți. Autoritățile vorbesc despre un “probabil atentat terorist”

Bilanțul atacului din Berlin a crescut la 12 morți și zeci de răniți. Autoritățile vorbesc despre un “probabil atentat terorist”
20 Dec 2016   •   09:52

Poliţia din Berlin a anunţat marţi că urmează pista unui "probabil atentat terorist" în dosarul camionului care a intrat într-un târg de Crăciun din capitala germană, potrivit France Presse şi Reuters.

Poliţia a indicat într-un mesaj pe Twitter că anchetează "probabilul atentat terorist" survenit luni seara. Camionul a intrat "intenţionat" în mulţimea de la târgul de Crăciun, făcând cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi, anunţase anterior poliţia berlineză.

Această dramă aminteşte prin circumstanţele sale atentatul cu un camion frigorific din 14 iulie de la Nisa în Franţa, de Ziua Naţională a acestei ţări.

În cursul nopţii, ministrul german de interne Thomas de Maiziere declarase deja că "multe motive" sugerează că ar fi vorba de un atentat. Ancheta a fost încredinţată Parchetului federal, care are în competenţă cazurile de terorism.

Potrivit unor surse din serviciile de securitate citate de DPA, bărbatul arestat ca suspect că ar fi fost la volanul camionului greu, înmatriculat în Polonia, ar putea fi pakistanez sau afgan. El solicitase azil în Germania în februarie 2016. Poliţia a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Bilanţul provizoriu al atentatului este de cel puţin "12 morţi şi 48 de persoane spitalizate", dintre care unele în stare gravă.

Nu a fost dat niciun detaliu despre identitatea victimelor, decât că una dintre ele se afla în cabina camionului, fiind un cetăţean polonez.

Teama de atentate de amploare alimentează dezbaterea politică în Germania de peste un an. Populiştii de dreapta estimează că Angela Merkel şi-a pus în pericol ţara, deschizând porţile acesteia în 2015 pentru aproape 900.000 de solicitanţi de azil, originari în special din lumea musulmană.

Cancelarul Angela Merkel nu a reacţionat pentru moment, dar purtătorul său de cuvânt a indicat pe Twitter că ea este "în doliu".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close