Antena 3 CNN Externe Bilanţul bombardamentelor din Gaza. Israel a atacat 1.350 de ţinte în cinci zile

Bilanţul bombardamentelor din Gaza. Israel a atacat 1.350 de ţinte în cinci zile

Bilanţul bombardamentelor din Gaza. Israel a atacat 1.350 de ţinte în cinci zile
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de N.B.    |    19 Noi 2012   •   12:19

Bombardamentele asupra Fâşiei Gaza au fost reluate de aviaţia şi marina israeliene luni dimineaţă. Trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil în vârstă de cinci ani, conform AFP. Duminică, cea mai sângeroasă zi a ofensivei "Pilon de Apărare", au fost ucişi 31 de plaestinieni.

Conform serviciilor de urgenţă palestiniene cel puţin 90 de persoane, inclusiv o famile cu 10 membri, au fost ucise în Gaza de la începutul bombardamentelor israeliene. Peste 740 de persoane au fost rănite.

De partea israeliană, de la începutul conflictului, trei persoane au murit şi 68 au fost rănite de rachetele lansate de militanţii Hamas, relatează CNN.

Conform unui raport publicat de Forţele Israeliene de Apărare, militanţii din Gaza au lansat aproape 1.000 de rachete, dintre care au fost interceptate peste 340, incluzându-le pe cele 41 din 146 lansate duminică. Armata israeliană a lansat 130 de atacuri duminică, ajungând la un total de 1.350 de ţinte vizate de când a început conflictul, miercuri.

Ţintele lovite de israelieni au inclus clădiri guvernamentale, secţii de poliţie şi case ale oficialilor Hamas, precum şi baze de lansare ale rachetelor şi depozite suspectate că ar conţine armament.

"Impunem un preţ greu de suportat celor din Hamas şi altor organizaţii teroriste şi FIA sunt pregătite să îşi extindă operaţiunile", a declarat Beniamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului.

Declaraţiile premierului sunt întărite şi de chemarea a 75.000 de rezervişti şi masarea a zeci de mii de trupe şi tancuri lângă graniţa cu teritoriul palestinian.

Escaladarea violenţelor şi posibila prelungire a conflictului din Fâşia Gaza a intensificat eforturile diplomatice din partea Egiptului, Franţei, Turciei şi Statelor Unite pentru găsire unei soluţii care să conducă la un armistiţiu.

×
Subiecte în articol: atacuri in Fasia Gaza Fasia Gaza Hamas
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close