Antena 3 CNN Externe Bilanțul cutremurător al viscolului din SUA. Numărul morților a crescut

Bilanțul cutremurător al viscolului din SUA. Numărul morților a crescut

Bilanțul cutremurător al viscolului din SUA. Numărul morților a crescut
25 Ian 2016   •   13:25

Cel puţin 29 de persoane au murit în SUA, majoritatea în accidente rutiere produse pe fondul viscolului care a paralizat întreaga Coastă de Est a Statelor Unite, lăsând mii de locuitori fără electricitate şi fiind anulate mii de zboruri, informează Sky News.

Washington şi New York sunt cele mai afectate oraşe de furtuna de zăpadă "Snowzila". Nivelul de zăpadă a ajuns la 90 de centimetri, blocând zeci de mii de călători. În Central Park, zăpada a ajuns la peste 68 de centimetri, cel de-al doilea record înregistrat după cel din 1869 (recordul anterior al nivelului de zăpadă a fost atins în 2006).

Deşi furtuna de zăpadă s-a oprit, autorităţile americane au solicitat cetăţenilor să nu circule pe străzile blocate de cantitatea de zăpadă acumulată. Patru persoane au murit în timp ce curăţau zăpada în Queens, Delaware şi Staten Island şi alte două de hipotermie în Virginia.

Cele mai multe dintre victime au murit în accidente rutiere produse pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Printre victimele decedate se află şi un adolescent din Ohio care a murit după ce a fost lovit de un camion, în timp ce era la săniuş. Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Pennsylvania, a murit după ce a rămas prins în interiorul maşinii în care se afla, din cauza unei maşini de dezăpezire care i-a blocat ţeava de eşapament.

Rafalele de vânt au ajuns până la 120 de kilometri pe oră, iar nivelul de zăpadă cel mai mare a fost înregistrat în Harpers Ferry, West Virginia (101 centimetri).

În Carolina, aproximativ 50.000 de locuitori au rămas fără curent electric duminică, iar alţi 20.000 încă nu au acces la electricitate în New Jersey.

Aeroporturile Reagan şi Dulles din zona Washington DC au rămas închise duminică şi zborurile au fost limitate la regiunea New Yorkului. Peste 3.500 de zboruri au fost anulate duminică, iar peste 800 luni, potrivit flightaware.com.

Serviciile de transport public în Washington nu au fost disponibile duminică, dar restricţiile asupra anumitor curse terestre au fost ridicate luni.

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgenţă, împreună cu alţi zece guvernatori.

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close