Antena 3 CNN Externe Bilanţul furtunii din Filipine a ajuns la 652 de morţi şi 808 dispăruţi

Bilanţul furtunii din Filipine a ajuns la 652 de morţi şi 808 dispăruţi

Bilanţul furtunii din Filipine a ajuns la 652 de morţi şi 808 dispăruţi
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
18 Dec 2011   •   16:42

Bilanţul anunţat duminică de Crucea Roşie pentru inundaţiile grave provocate de furtuna tropicală Washi în sudul statului Filipine este mult mai mare decât se credea iniţial, ajungând la cel puţin 652 de morţi şi 808 dispăruţi, transmite AFP.
   
Potrivit reprezentanţilor organizaţiei, majoritatea deceselor s-au înregistrat în porturile Cagayan de Oro şi Iligan, de pe insula Mindanao.
   
Washi, care a lovit coastele filipineze începând de vineri seara, a inundat sate întregi şi a distrus multe drumuri şi poduri, potrivit martorilor. Insula Mindanao (sud), una dintre regiunile cele mai sărace din Filipine şi teatrul rebeliunilor separatiste, a fost cel mai grav afectată.
   
Furtuna a afectat de asemenea insula Negros, iar duminică şi insula Palawan (vest), îndreptându-se spre vest, peste marea Chinei meridionale, potrivit serviciilor de meteorologie.
   
Guvernul şi Crucea Roşie din Filipine au lansat apeluri la ajutor pentru a furniza alimente, haine şi adăpost pentru mai mult de 35.000 de persoane refugiate în centre de evacuare.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close