Antena 3 CNN Externe Bilanţul înfiorător al tragediei de la Mecca. 717 morţi şi 805 răniţi în urma busculadei

Bilanţul înfiorător al tragediei de la Mecca. 717 morţi şi 805 răniţi în urma busculadei

Bilanţul înfiorător al tragediei de la Mecca. 717 morţi şi 805 răniţi în urma busculadei
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2015   •   15:51
UPDATE - Potrivit celui mai recent bilanţ al tragediei de la Mecca, 717 de oameni au murit şi 805 au fost răniţi, informează New York Times.

UPDATE -
Peste 450 de persoane de diferite naţionalităţi au murit şi alte 719 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual la Mecca, a anunţat Protecţia civilă saudită, citată de Reuters.
   
O busculadă s-a produs joi la Mina, în apropierea oraşului sfânt musulman Mecca, în urma căreia cel puţin 453 de persoane au murit şi alte 719 au fost rănite. Tragedia a fost cauzată de numărul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protecţia civilă.
   
Un bilanţ anterior, anunţat de Apărarea civilă, menţiona moartea a cel puţin 310 persoane.

UPDATE -
Potrivit celui mai recent bilanţ, peste 310 oameni au murit în busculada de la Mecca.

UPDATE
-  Cel puţin 220 de persoane au murit şi alte 400 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anul la Mecca, a anunţat Apărarea civilă saudită, citată de Reuters în pagina electronică.

Autorităţile anunţaseră îniţial că cel puțin 150 de persoane au murit în busculada de la Mecca, unde milioane de oameni participă în aceste zile la pelerinajul anual (Hajj),

În busculadă, produsă în timpul ritualului aruncării cu pietre, au fost rănite 390 de persoane.

Incidentul de joi are loc la trei săptămâni după ce o macara s-a prăbușit la Marea Moschee din Mecca, 107 persoane pierzându-și viața.

În anul 2006, o busculadă produsă în timpul Hajj-ului s-a soldat cu moartea a circa 350 de pelerini.

Sute de mii de musulmani au început marți să se deplaseze în Arabia Saudită dinspre Mecca spre valea Mina, în prima zi de hajj, într-unul dintre cele mai mari pelerinaje anuale din lume.

×
Subiecte în articol: Mecca morti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close