Antena 3 CNN Externe Bilanţul inundaţiilor din Pakistan a ajuns la 1.100 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din Pakistan a ajuns la 1.100 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din Pakistan a ajuns la 1.100 de morţi
Sursa foto: Foto: Video News
02 Aug 2010   •   11:51

Inundaţiile din Pakistan au provocat moartea a cel puţin 1.100 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ. Sate întregi au dispărut de pe hartă, iar zeci de mii de oameni sunt izolaţi, de câteva zile, pe acoperişurile caselor lor, asaltate de ape. Inundaţiile au lovit în plin o regiune deja devastată de luptele dintre talibani şi forţele guvernamentale.

Pakistanul nu s-a mai confruntat cu inundaţii de o asemenea amploare din 1929. Apele au început să crească acum zece zile iar în prezent, potrivit oficialităţilor, aproape un milion de sinistraţi au nevoie urgentă de ajutor. Oraşul Peşawar, cu trei milioane de locuitori, este izolat de restul ţării după ce apele revărsate au acoperit un tronson de cale ferată şi mai multe şosele.

Armata a desfăşurat în zona sinistrată o sută de ambarcaţiuni şi câteva zeci de elicoptere, pentru salvarea oamenilor refugiaţi pe acoperişuri. Numărul victimelor ar putea creşte, deoarece salvatorii n-au ajuns încă în toate zonele afectate. Sinistraţii rămaşi fără locuinţe sunt adăpostiţi în tabere înfiinţate atât de guvern, cât şi de diferite organizaţii umanitare.

Unele tabere sunt administrate de islamiştii radicali, asociaţi cu talibanii, care au purtat, luni de zile, un război sângeros cu trupele guvernamentale, chiar în zona aflată acum sub ape. Cele două tabere se confruntă, acum, pe terenul ajutoarelor pentru sinistraţi. Aceştia sunt gata să accepte hrană sau apă de la oricine, deoarece, deocamdată, ajutoarele nu sunt nici pe departe suficiente.

Antena 3

×
Subiecte în articol: bilant inundatii pakistan victime
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close