Antena 3 CNN Externe Bilanţul naufragiului din apropierea Siciliei a ajuns la 130 de morţi. Italia a decretat doliu naţional

Bilanţul naufragiului din apropierea Siciliei a ajuns la 130 de morţi. Italia a decretat doliu naţional

Bilanţul naufragiului din apropierea Siciliei a ajuns la 130 de morţi. Italia a decretat doliu naţional
de M.T.    |    03 Oct 2013   •   20:13

Bilanţul naufragiului petrecut joi dimineaţă în apropiere de insula Lampedusa din Sicilia a ajuns la 130 de morţi, în timp ce alte sute de persoane continuă să fie date dispărute, potrivit autorităţilor italiene, informează AFP, citată de Mediafax.

În acelaşi timp, premierul Enrico Letta a anunţat doliu naţional în Italia, în cursul zilei de vineri.

Autorităţile italiene au reuşit să să recupereze până acum 130 de cadavre din jurul epavei navei, care se află la adâncimea de 40 de metri.

La bordul ambarcaţiunii care plecase din Libia se aflau aproximativ 500 de imigranţi, dintre aceştia, doar 150 fiind salvaţi.

Naufragiul ar fi fost provocat de faptul că pasagerii ambarcaţiunii au aprins focuri de avertizare pentru a-şi semnala prezenţa navelor comerciale. Din cauza prezenţei combustibilului, vasul a luat foc şi s-a scufundat.

„Din punct de vedere al numărului victimelor, este o tragedie fără precedent. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat un medic de la spitalul din Lampedusa.

„Sperăm ca Uniunea Europeană să îşi dea seama că nu e vorba numai despre o tragedie italiană, ci şi de una europeană”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.

Papa Francisc a vorbit despre această tragedie în cursul unei audienţe ţinute la Vatican şi a spus că „este o ruşine care nu va trebui să se mai repete”.

Potrivit poliţiei italiene, nava ar fi plecat din Libia. „Majoritatea imigranţilor ar proveni din Somalia şi Eritreea”, a afirmat un responsabil pentru asistenţă sanitară din Lampedusa.

De la începutul anului, peste 22.000 de imigranţi au debarcat pe coasta de sud a Italiei, mai ales în Sicilia şi în Calabria, de aproape trei ori mai mulţi decât în tot anul 2012.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close