Antena 3 CNN Externe Bilanţul provizoriu al cutremurului din Chile: Peste 300 de morţi şi 2 milioane de oameni afectaţi (VIDEO)

Bilanţul provizoriu al cutremurului din Chile: Peste 300 de morţi şi 2 milioane de oameni afectaţi (VIDEO)

Bilanţul provizoriu al cutremurului din Chile: Peste 300 de morţi şi 2 milioane de oameni afectaţi (VIDEO)
Sursa foto: cutremur
28 Feb 2010   •   10:18

300 de morţi, 15 oameni dispăruţi, 2 milioane de oameni afectaţi şi 500 de mii de locuinţe distruse. Acesta este bilanţul provizoriu al cutremurului de magnitudine 8,8 care s-a produs ieri în Chile. De frica replicilor seismice, oamenii au petrecut noaptea pe străzi. Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori printre mormanele de ruine.

"O catastrofă de proporţii imense." Aşa descriu autorităţile chiliene situaţia cu care se confruntă. Oficialii au confirmat şi impactul unor valuri seismice pe litoralul chilian.

Între timp, aeroportul internaţional din Chile rămâne închis.

"Se fac evaluările necesare pentru a oferi ajutor familiilor şi tuturor celor care se află în situaţii dificile, vrem să aflăm daca există şi alte victime şi să acordăm asistenţă medicală celor care au nevoie", a declarat Michelle Bachelet, preşedintele statului Chile, care a îndemnat însă populaţia să îşi păstreze calmul.

În spitale, numărul răniţilor creşte de la o oră la alta.

Mulţi chilieni au hotărât să părăsească ţara, de frica replicilor seismice.

Epicentrul seismului din Chile a fost localizat în apropiere de oraşul Maule, la 91 de kilometri de cel de-al doilea oraş ca mărime din Chile, Conception, unde locuiesc peste 200.000 de persoane. Aici s-au înregistrat şi cele mai mari pagube materiale.

Institutul seismologic american a anunţat că s-au înregistrat peste 50 replici foarte puternice, cu magnitudini de peste 5. Cea mai puternică replică a avut 6,9. Seismologii avertizează populaţia că vor urma şi alte replici.



Antena 3




×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close