Antena 3 CNN Externe Bilanţul taifunului Talas a depăşi 100 de morţi şi răniţi: Este cea mai gravă catastrofă de acest tip din ultimii peste 30 ani

Bilanţul taifunului Talas a depăşi 100 de morţi şi răniţi: Este cea mai gravă catastrofă de acest tip din ultimii peste 30 ani

Bilanţul taifunului Talas a depăşi 100 de morţi şi răniţi: Este cea mai gravă catastrofă de acest tip din ultimii peste 30 ani
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
07 Sep 2011   •   13:39

Bilanţul taifunului Talas în Japonia a depăşit 100 de morţi şi dispăruţi, miercuri, ceea ce face din acesta cea mai gravă catastrofă de acest tip din arhipelag în peste 30 de ani, a anunţat o sursă oficială, citată de AFP.
   
Ploile torenţiale generate de acest ciclon, care a traversat vestul arhipelagului sâmbătă şi duminică, au condus la revărsarea râurilor şi au provocat inundaţii şi alunecări de teren care au luat mai multe case.
   
Cel puţin 50 de persoane au murit şi peste 50 erau date dispărute, miercuri, făcând din Talas taifunul cu cel mai mare număr de morţi după cel din octombrie 1979, soldat cu 115 victime, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie.
   
Peste două treimi dintre victime au fost înregistrate în prefectura Wakayama (centru-vest, pe insula principală Honshu). Numărul locuitorilor izolaţi în aceste zone, care se ridica marţi la câteva mii, era de aproximativ 250 miercuri, graţie repunerii în serviciu a numeroase drumuri.
   
În prefectura vecină, Nara, echipele de salvare au găsit miercuri dimineaţă corpul neînsufleţit al unui adult, îngropat în noroi, în apropierea unui râu ieşit din matcă.
   
"Credem că numeroase cadavre se află şi în alte zone ale râului", a avertizat un oficial din cadrul poliţiei.
   
Ajuns în Oceanul Pacific, Talas a trecut în Marea Japoniei duminică, după ce a traversat insula Honshu, unde a lăsat în urmă scene de o tristeţe ce aminteşte de tsunami gigantic care a afectat nord-estul ţării la 11 martie.
   
Taifunul a retrogradat de atunci la categoria de furtună tropicală, dar această depresiune, combinată cu presiunea scăzută care însoţeşte taifunul Noru ce evoluează în prezent la nord-est de coastele nipone, a continuat să provoace ploi puternice în nordul Japoniei timp de mai multe zile.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close