Antena 3 CNN Externe Ţara europeană în care te poţi plimba o lună cu doar 49 de euro, dacă foloseşti transportul în comun

Ţara europeană în care te poţi plimba o lună cu doar 49 de euro, dacă foloseşti transportul în comun

Ţările europene încearcă să reducă poluarea şi aglomeraţia din trafic oferind oferte tot mai tentante pentru transportul în comun.

Ţara europeană în care te poţi plimba o lună cu doar 49 de euro, dacă foloseşti transportul în comun
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    09 Mar 2023   •   12:05

După succesul biletului de transport de 9 euro, Germania lansează de la 1 mai biletul național de 49 de euro pentru transportul în comun. 

Acest bilet lunar pentru transportul local este valabil pe întreg teritoriul ţăriii, fiind destinat să încurajeze oamenii să folosească transportul public.

Aplicația dezvoltată pentru distribuirea biletului a fost deja prezentată săptămâna aceasta.

Unde este valabil biletul de 49 euro

Biletul de 49 de euro este valabil pentru toate mijloacele de transport în comun din Germania și anume pentru serviciile feroviare regionale, autobuze, tramvaie, metrou și trenuri suburbane. Nu sunt incluse autobuzele și trenurile de lungă distanță - cum ar fi ICE, EC și IC ale Deutsche Bahn sau ale altor furnizori.
Potrivit dezvoltatorului Mobilitiy Inside, aplicația "Dein Deutschlandticket" va fi disponibilă de la începutul lunii aprilie și va permite oricui să cumpere sau să anulezi acest abonament în doar câțiva pași.

În plus, aplicația oferă un link către servicii precum e-scooter și bike sharing și, în viitor, achiziționarea de bilete suplimentare, de exemplu pentru transportul cu bicicleta, pentru ofertele de bilete locale sau pentru serviciile DB pe distanțe lungi.

Biletul va fi disponibil în aplicația DB Navigator și sub formă de card cu cip la punctele de vânzare DB și la unele asociații de transport.

Prețurile abonamentelor anterioare în zonele metropolitane sunt de obicei cu mult peste 49 de euro, adesea chiar în intervalul de trei cifre, în special pentru regiunile rurale. 

Turiştii străini, beneficiari ai noului tip de bilet

Navetiștii din împrejurimile orașelor mari și oamenii care călătoresc mult în locuri diferite sunt avantajaţi de noul tip de bilet.

Acesta este mai puțin atractiv pentru utilizatorii de transport public care beneficiază deja de oferte reduse, cum ar fi biletele sociale, folosesc adesea reglementări speciale, cum ar fi oferte de ride-sharing, împart un bilet cu alte persoane sau unde conexiunile de transport sunt deosebit de slabe.

Cu toate acestea, biletul ar trebui să fie avantajos şi pentru călătoriile ocazionale, mai lungi, în zonele rurale.

Datorita valabilității lunare, biletul ar putea fi o opțiune interesantă și pentru turiștii străini sau pentru cei germanii care pleacă în vacanță, notează publicația zdf.de.

×
Subiecte în articol: Germania biletul de 49 euro
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close