Antena 3 CNN Externe Bill Clinton şi-ar fi dorit să plece de la Casa Albă "în sicriu?

Bill Clinton şi-ar fi dorit să plece de la Casa Albă "în sicriu?

Bill Clinton şi-ar fi dorit să plece de la Casa Albă "în sicriu?
Sursa foto: bill clinton
03 Noi 2009   •   14:06

Fostul preşedinte american Bill Clinton a declarat că ar fi preferat să părăsească Casa Albă într-un sicriu deoarece i-a plăcut să fie comandantul suprem, dar a subliniat că viaţa sa politică este încheiată.


"Este bine că avem o limită a mandatului. Altfel aş fi stat până ce mă purtau în sicriu. Sau învins în alegeri", declara Clinton la o conferinţă din Istanbul. "Mi-a plăcut să fac această muncă."

Clinton a câştigat două mandate, maximul constituţiei, şi a fost în funcţie în perioada 1992 -2000. Soţia sa Hillary Clinton este acum secretar american de stat, sub conducerea preşedintelui Barack Obama după ce a pierdut nominalizarea democraţilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat.


Clinton a declarat că îi place actuala poziţie de preşedinte al Iniţiativei Globale Clinton, care strânge fonduri pentru a rezolva probleme ce decurg de la sănătate la sărăcie şi schimbarea climatică.

Cu toate acestea, vizita surpriză în Coreea de Nord în august pentru a asigura eliberarea jurnalistelor americane închise a demonstrat că încă deţine o putere diplomatică însemnată, ceea ce a pus-o pe soţia sa în umbră.


"Mi-a plăcut la nebunie să fiu preşedinte, dar îmi place şi actuala viaţă. Voi lăsa politica soţiei mele şi preşedintelui Obama" .

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close