Antena 3 CNN Externe Bill Gates: SUA trebuie să investească în energia ?verde?

Bill Gates: SUA trebuie să investească în energia ?verde?

Bill Gates: SUA trebuie să investească în energia ?verde?
14 Iun 2010   •   04:48

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a cerut SUA să investească miliarde de dolari pentru a produce o revoluţie a energiei verzi ce ar elibera statul de dependenţa de petrol.

 

În cadrul unui interviu pentru ABC, Gates sublinia că dezstruoasa scurgere de petrol din Golful Mexic naşte întrebarea "cum am ajuns la o infrastructură energetică atât de fragilă?"

 

Gates şi Consiliul American de Inovaţie Energetică au cerut săptămâna trecută o creştere cu 11 miliarde de dolari a investiţiei anuale în cercetare şi dezvoltare a tehnologiei de energie curată până la 16 miliarde de dolari pe an.

 

"Avem un lanţ de livrare în care trimitem miliarde de dolari pe an în străinătate şi normal că vor exista întreruperi. Dar singura soluţie reală este să profităm de ingeniozitatea americană şi să finanţăm cercetarea şi dezvoltarea pentru a obţine energie în diferite forme pentru a nu mai trimite atât de mulţi bani în afară, şi să fie de încredere şi stabil" .

 

Raportul AEIC cere un angajament public pentru finanţare în surse de energie regenerabilă, argumentând că societăţile nu pot face investiţiile uriaşe necesare pentru a face noile surse de energie să fie viabile comercial.

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bill Gates energie regenerabila
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close