Antena 3 CNN Externe Biroul lui Muammar Gaddafi, distrus de raidurile nocturne ale forţelor NATO

Biroul lui Muammar Gaddafi, distrus de raidurile nocturne ale forţelor NATO

Biroul lui Muammar Gaddafi, distrus de raidurile nocturne ale forţelor NATO
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Apr 2011   •   11:44

Biroul lui Muammar Gaddafi a fost distrus azi-noapte de un raid al forţelor NATO. Două proiectile au lovit reşedinţa liderului libian şi au provocat pagube materiale importante.

Presa străină a catalogat atacurile de azi noapte drept cela mai puternice înregistrate în Tripoli în ultimele zile. Se pare că imobilul lovit de rachete este acelaşi în care Gaddafi a găzduit, de curând, o întâlnire a liderilor africani.

În momentul atacului, clădirea era aproape goală. Astfel că autorităţile nu au anunţat nicio victimă. Timp de mai bine de o oră, televiziunile libiene au transmis în direct imagini cu distrugerile provocate de proiectile. În plus, oficialii guvernului de la Tripoli au dat numeroase declaraţii referitoare la bombardament.

Capitala Libiei a fost cuprinsă conflictul armat, violenţele extinzându-se din est către Tripoli. NATO şi rebelii lansează tot mai multe atacuri care au ca obiectiv slăbirea puterii militare a regimului lui Gaddaf, iar trupele guvernamentale răspund cu atacuri asupra fiefurilor deţinute de revoluţionari.

 

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi NATO Libia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close