Antena 3 CNN Externe Biserica Catolică slovenă, condamnată la plata a 50.000 de euro pentru abuzuri sexuale

Biserica Catolică slovenă, condamnată la plata a 50.000 de euro pentru abuzuri sexuale

Biserica Catolică slovenă, condamnată la plata a 50.000 de euro pentru abuzuri sexuale
Sursa foto: Foto: salon.com
02 Dec 2011   •   09:38

Un tribunal sloven a condamnat Biserica Catolică la plata unei amenzi de 50.000 de euro pentru abuzuri sexuale, informează AFP. În urmă cu 20 de ani, un prelat sloven a supus-o la abuzuri sexuale pe o femeie care atunci avea doar 7 ani, a anunţat avocatul victimei. 

Curtea de Justiţie din districtul Maribor a decis că arhidioceza Maribor, dioceza Celje şi parohia Artice trebuie să plătească amenda în locul preotului, mort în 2007.
   
"Acest verdict reprezintă un precedent în materie de compensaţii (acordate) copiilor victime ale abuzurilor sexuale. El va încuraja alte victime să depună plângere şi astfel va obliga Biserica să-şi modifice statutul", a explicat avocatul.
   
Victima l-a urmărit pe preot într-un proces civil, cerând 140.000 de euro despăgubiri pentru traumatismul psihologic şi consecinţele abuzurilor asupra sănătăţii sale.
   
O plângere împotriva preotului a fost depusă în 2006, cu 16 capete de acuzare pentru agresiuni sexuale împotriva a patru fete, comise în timpul confesiunilor sau cursurilor de teologie.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close