"Biserica îl beatifică astăzi, dar când a avut nevoie de ajutor, nimeni nu era acolo". Un preot asasinat de Mafie a fost beatificat

de D.D.    |    25 Mai 2013   •   16:37
"Biserica îl beatifică astăzi, dar când a avut nevoie de ajutor, nimeni nu era acolo". Un preot asasinat de Mafie a fost beatificat Foto: roccogumina.files.wordpress.com

Zeci de mii de persoane au asistat sâmbătă la beatificarea unui preot sicilian asasinat de mafie şi cunoscut pentru lupta sa curajoasă împotriva organizaţiilor mafiote, relatează AFP.

Papa Francisc a fost reprezentat la ceremonie de cardinalul emerit de Palermo, monseniorul Salvatore De Giorgo. La eveniment, considerat unul simbolic pentru ţară, au participat ministrul de Interne, Angelino Alfano, şi cel al Justiţiei, Anna-Maria Cancellieri.

"Beatificarea lui Don Puglisi reprezintă darul lui Dumnezeu cel mai aşteptat de toată Sicilia şi nu numai. La 20 de ani de la asasinarea sa, Don Puglisi vorbeşte în continuare. El vorbeşte mai puternic", a declarat fostul arhiepiscop de Palermo în Osservatore Romano.

Fratele victimei, Gaetano, a afirmat într-o carte recent: "aş fi preferat să îl văd în viaţă decât beatificat". "Biserica îl beatifică astăzi, dar când a avut nevoie de ajutor, nimeni nu era acolo".

Luna trecută, zona în care urmează să fie înălţată o biserică în onoarea preotului a fost incendiată.

"Don Pino", foarte popular în rândul tinerilor pentru limbajul său direct, a fost ucis la 15 septembrie 1993, în ziua în care împlinea 56 de ani, cu un glonţ în ceafă.

"Vă voi aştepta", ar fi declarat el, cu zâmbetul pe faţă, înainte de a muri în pragul casei sale.
 
Într-o cultură mafiotă superstiţioasă, în care clericii sunt rareori atacaţi, doi lideri mafioţi, Filippo şi Giuseppe Graviano, au fost declaraţi vinovaţi pentru că au comandat crima şi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în 2001 şi 1999. Executanţii au primit aceeaşi pedeapsă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close