Antena 3 CNN Externe Biserica interzice piatra funerară a unui copil pictată în culorile Borussiei Dortmund

Biserica interzice piatra funerară a unui copil pictată în culorile Borussiei Dortmund

Biserica interzice piatra funerară a unui copil pictată în culorile Borussiei Dortmund
de N.B.    |    13 Noi 2012   •   18:05

O biserică din Germania interzice părinţilor unui copil de nouă ani să îi pună o piatră funerară cu logo-ul echipei Borussia Dortmund, aşa cum şi-a dorit băiatul înainte de moarte, relatează The Local.

Jens Pascal, un băiat de nouă ani din Drotmund, căruia i-a fost descoperită o tumoră pe creier, le-a cerut părinţilor să îi decoreze piatra funerară în culorile clubului de fotbal pe care l-a îndrăgit.

După moartea copilului, părinţii săi au realizat de comandă piatra şi au cerut permisiunea să o plaseze în cimitirul catolic "Kirchengemeinde Mariä" din districtul Bodelschwingh din Dortmund.

Biserica, însă, a respins piatra funerară, motivând că "design-ul nu este potrivit pentru un cimitir catolic", regulile cimitirului stipulând că "inscripţiile şi imaginile care nu sunt asociate credinţei creştine nu sunt permise".

Designul ales de părinţii copilului decedat prezintă o imagine a logo-ului echipei Borussia Dortmund, o minge de fotbal şi sloganul "Iubire adevărată". Familia se luptă acum să îi îndeplinească ultima dorinţă şi a pornit un grup pe Facebook care are deja peste 100.000 de susţinători.

Biserica a rămas fermă pe poziţii, deşi purtătorul de cuvând Michael Bodin a spus că există oferte de negociere cu părinţii lui Pascal.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close