Antena 3 CNN Externe Bitcoin e în centrul unei bule speculative și se va prăbuși la o treime din valoarea actuală, avertizează un specialist

Bitcoin e în centrul unei bule speculative și se va prăbuși la o treime din valoarea actuală, avertizează un specialist

Criptomoneda Bitcoin va înregistra un declin care o va duce la mai puțin de o treime din valoarea curentă.

Bitcoin e în centrul unei bule speculative și se va prăbuși la o treime din valoarea actuală, avertizează un specialist
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2021   •   11:58

Avertismentul referitor la Bitcoin vine de la Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, o companie de investiții financiare și consultanță care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari

"Când mă uit la istoria criptomonedei și la punctul în care am ajuns, cred că este probabilă o cădere de 70 - 80 %, până la 10.000 - 15.000 de dolari", a spus Minerd, într-un într-un interviu pentru CNBC.

"Nu m-aș grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l dețin chiar acum", a adăugat el

Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, la jumătate față de recordurile de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins în urmă cu trei luni.

Scăderea preturilor  a fost determinată de mai mulți factori: creșterea controlului impus de state precum China asupra pieței de criptomonede, criticile legate de impactul pe care generarea de criptomonede îl are asupra mediului şi îngrijorările privind valoarea inerentă a acestui activ.

Poziția din prezent a șefului de la Guggenheim Investments reprezintă o schimbare radicală față cea exprimată în trecut, când se declara un fan al Bitcoin.

În decembrie, Minerd a estimat că valoarea unitară a acestei criptomonede ar trebui să ajungă la aproximativ 400.000 de dolari.

În luna mai, investitorul și-a revizuit poziția și a scris pe rețelele sociale că Bitcoin a devenit o bulă speculativă similară celei din secolul al XVII-lea, în care bulbii de lalele erau vânduți la prețuri exorbitante.

×
Subiecte în articol: bitcoin bulă speculativă
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close