Antena 3 CNN Externe "Blamarea fetelor noastre trebuie să înceteze!" Reacţia curajoasă a unui tată la modul în care a fost pedepsită fata lui de profesori

"Blamarea fetelor noastre trebuie să înceteze!" Reacţia curajoasă a unui tată la modul în care a fost pedepsită fata lui de profesori

"Blamarea fetelor noastre trebuie să înceteze!" Reacţia curajoasă a unui tată la modul în care a fost pedepsită fata lui de profesori
10 Iun 2014   •   12:39

Tatăl unei eleve de 12 ani din SUA critică atitudinea profesorilor fiicei sale privind conduita vestimentară din şcoala la care învaţă fata.

Eleva a fost pedepsită de profesori pentru că a venit la un concert organizat de şcoala ei îmbrăcată în pantaloni scurţi.

„La scurt timp după ce i-am făcut poza aceasta, ea a fost scoasă din clasă şi pedepsită. A fost obligată să poarte peste îmbrăcămintea ei un tricou lung „al ruşinii”, aşa cum îl numesc profesorii, care îi acoperea întregul corp”, povesteşte tatăl fetei.



În momentele în care i-am interzis să poarte o anumită ţinută, nu i-am indus niciodată fetei mele ideea că este responsabilă de felul în care reacţionează ceilalţi - favorabil, nepoliticos sau în alte feluri - la corpul ei. Ideea că şcolile perpetuează astfel de mesaje şi faptul că le comunică băieţilor că fetele sunt vinovate de faptul că ei nu se pot concentra din cauza decolteurilor sau membrelor fetelor reprezintă o acţiune cel puţin nesănătoasă şi, în cel mai rău caz, ilegală”, este de părere bărbatul.

Fiica mea a fost pedepsită pentru că şi-a arătat prea mult din... picioare. Şcoala la care învaţă vrea să normalizeze ideea că trupurile fetelor reprezintă o distracţie. Că fetele sunt responsabile de felul în care băiaţii reacţionează la vederea corpurilor lor. (...) Aceste mesaje şi acţiuni perpetuate de implementarea unor coduri vestimentare părtinitoare în funcţie de sexul elevului - modul în care fetele noastre sunt blamate - trebuie să înceteze”, mai spune americanul.



Sursa: slate.com



 


 

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close