Antena 3 CNN Externe Blestem la Disneyland: Al treilea deces, în ultimele trei luni (VIDEO)

Blestem la Disneyland: Al treilea deces, în ultimele trei luni (VIDEO)

Blestem la Disneyland: Al treilea deces, în ultimele trei luni (VIDEO)
Sursa foto: Disney
19 Aug 2009   •   14:04

Parcul Disneyland din Florida pare lovit de un adevărat blestem. În numai două luni, un al treilea salariat al parcului şi-a pierdut viaţa la locul de muncă. De această dată, a fost vorba de un acrobat care s-a accidentat mortal în timpul unor repetiţii.
Anislav Varbanov, de 30 de ani, venise tocmai din Bulgaria pentru a se alătura, acum o săptămână, echipei de la Disney World. Acrobat cu experienţă, el urma să încânte publicul cu numere de cascadorie într-un spectacol inspirat de filmele cu Indiana Jones. Numai că Anislav nu a mai apucat să-şi pună în valoare talentul.
În timpul repetiţiilor, la o mişcare acrobatică obişnuită, executată de mii de ori, el s-a accidentat la cap şi a murit la scurtă vreme după aceea. A fost cel de-al treilea deces la locul de muncă din ultimele săptămâni, în parcul Disney din Florida.
Luna trecută, două trenuleţe s-au ciocnit iar unul din mecanici şi-a pierdut viaţa. Iar în această lună, un alt interpret a murit după ce s-a accidentat chiar în timpul unui spectacol.
Conducerea parcului susţine că nu există nicio legătură între cele trei evenimente tragice. "Singurul element comun este sentimentul pierderii unor valoroşi membri ai echipei", a declarat o purtătoare de cuvânt.
Unii lideri sindicali au semnalat, însă, că, pentru a face economii, Disney World a angajat, vara aceasta, mai puţini oameni decât de obicei, ceea ce ar putea avea consecinţe asupra siguranţei la locul de muncă. Vara este sezonul de vârf al parcului iar efectivul depăşeşte, de obicei, 50.000 de angajaţi.

Observator

×
Subiecte în articol: deces Florida
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close