Antena 3 CNN Externe Blestemul care cade din cer peste americani. În New York s-a luat o măsură FĂRĂ PRECEDENT, ca în România COMUNISTĂ

Blestemul care cade din cer peste americani. În New York s-a luat o măsură FĂRĂ PRECEDENT, ca în România COMUNISTĂ

Blestemul care cade din cer peste americani. În New York s-a luat o măsură FĂRĂ PRECEDENT, ca în România COMUNISTĂ
de O.P.    |    09 Noi 2012   •   06:18

Primarul din New York a anunţat o măsură fără precedent: raţionalizarea benzinei din cauza lipsurilor generate de urmările uraganului Sandy.
Autorităţile atrag atenţia că situaţia ar putea dura două săptămâni. Mai ales că, la nouă zile după uragan, oraşul a fost lovit de încă o furtună, însoţită de ninsori abundente.

Sute de mii de oameni nu au nici acum energie electrică, iar câteva zeci de mii au rămas fără adăpost în pragul iernii.

La aproape o săptămînă de la trecerea uraganului Sandy, locuitorii din New York stau ore întregi la coadă la carburanţi. Două rafinării şi şapte terminale petroliere sunt închise şi doar un sfert din staţiile de benzină funcţionează. Primăria a fost nevoită să recurgă la măsuri ce amintesc de ultimii ani ai comunismului din România.

"Şoferii din New York care au numere fără soţ, sau care se termină cu o literă sau alt caracter, vor putea cumpăra benzină sau motorină doar în zilele fără soţ. - cum este 9 noiembrie. Cei ale căror numere sunt cu soţ sau se termină cu zero vor putea cumpăra benzină sau motorină doar în zilele cu soţ".

Restricţiile nu afectează taxiurile, transportul în comun şi cel de marfă. Un sistem asemănător este, deja, aplicat în New Jersey, unde timpul mediu de aşteptare a fost redus de la două ore la 45 de minute. Nu doar automobiliştii suferă de pe urma furtunilor. Ninsorile abundente de miercuri au lăsat fără curent electric încă 110.000 de familii, pe lângă cele 600.000 care erau deja în întuneric.

În cartierele devastate de uragan s-a aşternut zăpada. Oamenii sunt aproape disperaţi şi se întreabă dacă vor mai reuşi să-şi refacă locuinţele.

Zeci de mii de sinistraţi găzduiţi în adăposturi temporare trebuie mutaţi, urgent, în locuinţe care să-i apere de frig. Pagubele provocate de uraganul Sandy sunt estimate la 50 de miliarde de dolari, din care 33 de miliarde doar în statul New York.




×
Parteneri
Angajaţii Guvernului au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii
x close