Antena 3 CNN Externe Cum arată blocul de locuințe din Ceasiv Yar după ce a fost lovit de o rachetă rusească | Zeci de persoane prinse sub dărâmături

Cum arată blocul de locuințe din Ceasiv Yar după ce a fost lovit de o rachetă rusească | Zeci de persoane prinse sub dărâmături

Imagini cu ruinele blocului de locuințe bombardat de ruși în localitatea Ceasiv Yar au fost distribuite pe rețelele sociale de guvernatorul ucrainean al regiunii Donețk.

Cum arată blocul de locuințe din Ceasiv Yar după ce a fost lovit de o rachetă rusească | Zeci de persoane prinse sub dărâmături
Sursa foto: Twitter @KyivIndependent
de Adrian Iclozan    |    10 Iul 2022   •   10:35

În fotografii se vede un morman imens de resturi de beton, printre care salvatorii încearcă să găsească eventuali supraviețuitori.

O parte a clădirii rezidențiale cu cinci etaje a fost, practic, pulverizată de bombardament.

Pe înălțimea celor cinci etaje se observă zidurile de la interiorul structurii și pereții despărțitori ai apartamentelor distruse.

Informații din surse locale arată că în clădire locuiau cel puțin 34 de persoane. Cele mai multe sunt date dispărute.

Un bilanț preliminar indică șase morți și cinci răniți.

Bombardamentul din Ceasiv Yar, un orășel cu circa 13 mii de locuitori, situat în raionul Bahmut din regiunea Donețk a avut loc în data de 9 iulie, o zi marcată de tiruri masive de artilerie ale armatei ruse în estul și sudul Ucrainei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Într-o postare pe Telegram, Andrii Iermak, șeful cancelariei președintelui Volodimir Zelenski, a numit bombardamentul din Ceasiv Yar ''un alt atac terorist rus'', adăugând că Rusia ar trebui desemnată ca ''stat sponsor al terorismului''.

Un proiect de lege în acest sens a fost depus de doi senatori americani.

Aceștia au vizitat, joi, Kievul și s-au arătat încrezători că propunerea va fi adoptată în Congresul SUA.

Rusia, care susține că întreprinde o ''operațiune militară specială'' de "demilitarizare și denazificare" a Ucrainei, neagă că ar viza civili.

×
Subiecte în articol: Ceasiv Yar bloc de locuințe
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close