Antena 3 CNN Externe Momentul în care un bloc-turn din Fâşia Gaza este pus la pământ de rachetele avioanelor de vânătoare israeliene

Momentul în care un bloc-turn din Fâşia Gaza este pus la pământ de rachetele avioanelor de vânătoare israeliene

Un bloc-turn din Fâşia Gaza a fost pus la pământ, astăzi, de rachetele lansate de avioane de vânătoare ale Israelului, după războiul declanşat de militanţii palestinieni în această dimineaţă.

Momentul în care un bloc-turn din Fâşia Gaza este pus la pământ de rachetele avioanelor de vânătoare israeliene
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    07 Oct 2023   •   19:54

Potrivit publicaţiei Nexta, care a publicat imaginile pe X, forţele militare israeliene au atacat clădirea din Fâşia Gaza, care ar fi fost folosi de membri seniori ai grupării teroriste Hamas.

"Gruparea teroristă Hamas îşi plasează forţele militare în inima populaţiei civile din Fâşia Gaza", au mai precizat forţele israeliene.

Atacul asupra blocului-turn face parte din operaţiunea Sabia de Oţel, o operaţiune militară de ripostă a Israelului împotriva teroriştilor Hamas, care au declanşat războiul în această dimineaţă, lovind numeroase ţinte atât civile, cât şi militare.

Mai mult, militanţii palestienieni s-au filmat în timp ce răpeau israelieni de pe stradă sau din propriile case şi îi duceau în Fâşia Gaza, acolo unde defilau în uralele mulţimii de oameni.

În primele ore ale operaţiunii, aproximativ 200 de oameni au murit, iar peste 1.600 au fost răniţi, potrivit unor surse din serviciile de urgenţă.

De cealaltă parte, militanţii palestinieni au ucis aproximativ 100 de persoane, iar peste o mie au fost rănite în atacurile lansate de pe uscat, din aer şi de pe apă în oraşe din Israel.

Luptele continuă în 22 de locuri din sudul Israelului, la peste 12 ore de la atacul inițial al Hamas, a anunțat armata israeliană. Israelul a recăpătat controlul în unele comunități. Armata efectuează ample verificări pentru a se asigura că zonele sunt sigure, a adăugat Daniel Hagari.

El a confirmat că sunt în curs situații de luare de ostatici în orașelr Ofakim și Beeri. De asemenea, contraamiralul a avertizat că Israelul lovește din aer ținte din Gaza și că operațiunile terestre sunt iminente.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Fasia Gaza
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close