Antena 3 Externe BNR, anunț important despre inflație

BNR, anunț important despre inflație

11 Oct 2018   •   08:53
BNR, anunț important despre inflație

Factorii care pot duce la creşterea inflaţiei pot avea o influenţă mai puternică, pe finalul acestui an, spre deosebire de factorii care pot determina scăderea acesteia, reiese din minuta celei mai recente şedinţe de politică monetară a Băncii Naţionale a României, publicată miercuri.

„Contribuţia dezinflaţionistă a acţiunii factorilor pe partea ofertei se conturează a fi, totuşi, mai modestă decât în cea mai recentă prognoză pe termen mediu, date fiind majorarea neaşteptată a tarifului la energia electrică în luna august, precum şi relativa mărire a cotaţiei petrolului.

Aceasta din urmă ar putea depăşi însă, din nou, aşteptările pe orizontul scurt de timp, creşteri superioare celor previzionate fiind posibile şi în cazul unor preţuri administrate şi a preţurilor unor produse alimentare, în contextul epidemiei de pestă porcină, al evoluţiei cotaţiilor unor cereale pe piaţa internaţională şi al deteriorării bruşte a condiţiilor meteorologice în luna septembrie.

În ipoteza materializării unor astfel de evoluţii adverse, riscul dezancorării anticipaţiilor inflaţioniste ar dobândi o relevanţă sporită, au atenţionat unii membri ai Consiliului”, potrivit BNR.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close