Antena 3 CNN Externe Boc: Acuzaţiile Moldovei sunt o provocare

Boc: Acuzaţiile Moldovei sunt o provocare

Boc: Acuzaţiile Moldovei sunt o provocare
Sursa foto: emil boc
09 Apr 2009   •   00:25

România respinge acuzaţiile Republicii Moldova privind presupusa implicare în afacerile interne ale statului vecin, acuzaţii pe care le apreciază ca o provocare la adresa statului român, dar nu va introduce măsuri similare în relaţia cu acest stat, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

"România respinge categoric acuzaţiile formulate de către autorităţile Republicii Moldova privind presupusele implicări ale României în afacerile interne ale acestui stat. De asemenea, România apreciază că această acuzaţie este o provocare la adresa statului român şi consideră că este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României şi a cetăţenilor români", a spus Boc.

El a precizat că nu vor fi luate măsuri împotriva personalului ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni.

"România a sprijinit consecvent independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi va continua să aibă o abordare europeană în raporturile sale cu statul vecin, în pofida politicii anti-româneşti a autorităţilor comuniste de la Chişinău. De asemenea, România va susţine în continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc să studieze în România, precum şi participarea la alte programe europene destinate cetăţenilro acestei ţări", a adăugat Boc.

Un punct de vedere similar a fost transmis şi de Ministerul Afacerilor Externe.

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a anunţat anterior, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile, organizată pe fondul acţiunilor de protest de marţi din centrul capitalei Republicii Moldova, că ambasadorul român în R.Moldova a fost declarat persona non grata.

El a anunţat totodată că s-a decis introducerea regimului de vize în relaţia cu România.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close